Koronás címer

Közéleti blog. Emlékeztek a címervitára? Nem? Nem baj, a véleményem már ismeritek...

Demokratának lenni

"Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."

Friss topikok

Linkblog

2009.07.04. 20:46 koronás címer

Magyarország a magyaroké! Mi van az Erzsébet téren?

Mi van az Erzsébet téren? Számomra igen hiteles forrásnak számít Simon Éva, a TASZ jogásza, aki az Indexnek elmondta, hogy az Erzsébet téri esemény nem spontán tüntetés, éppen ezért feloszlatható, a rabosítás azonban aránytalan, mivel szabálysértésről van szó, az előállítás lenne a megfelelő intézkedés. Aki azonban egyesület, mozgalom nevében vezeti a demonstrációt, az bűncselekményt követ el.

Az a Simon Éva, aki szerint egy az Expressz internetes hírdető felületén megjelent: "Zsidók kiirtására szakosodott cégünk vállalja hájfejű parlamenti zsidók, újgazdag brókerek, MSZP-s és SZDSZ-es népsanyargató képviselők, magyarellenes cionista, fitymás neo- és divatzsidók, esetleg önkormányzati bürokrata semmittevők és polgármesterek likvidálását, nyilvános internetes kivégzését, ha kell, családostul." hirdetés  "büntetőjogilag nem értékelhető, nem történt jogsértés, bűncselekmény. Véleménye szerint az elektronikus kereskedelmi törvény alapján a szolgáltató, az Expressz nem felelős a szerverére feltett tartalomért. A hirdetés ettől még a szolgáltató felhasználási feltételeibe ütközhet, melyet a feladó elfogad, mielőtt igénybe veszi a felületet, de egy ilyen vicc nem meríti ki az ajánlkozás kategóriáját, ezért a hirdetés jogilag értelmezhetetlen." Akkor amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ügy - súlyosságára való tekintettel - a XIII. kerületi kapitányságról azonnali hatállyal átkerült a BRFK Bűnügyi Főosztályára, ahol megindult az eljárás, egyesek népirtásra irányuló előkészületet emlegettek, mások terrorcselekményre való előkészületet, akkor Simon Éva szerint csak viccet látot.

Simon Éva egy jogász, aki nem polizizál, csak a szólás és véleményszabadság pártján áll. Most "mocskos zsidózzátok" le a TASZ-t! Gyerünk, meg az Indexet, meg mindenkit aki nem árpádsávba öltözik!

Szóval ez most nem spontán tüntetés, a rendőrök nem "ÁVH"-sok, és nem "egyszerűen senkik", és az egész nagy gonosz világ meg nem "mocskos zsidók". Bár ezt ott az Erzsébet téren a gárdisták másként látják. Ápropó? Mi a fészkes fenét keresnek ott? Játszóteret csinálnak Budapest szívéből? A fiatalok központi és egyben legszebb találkozóhelyéből? A gödör már kult hely. Kétszáz gárdista kontra gödör: esténként 700-800 vagy akár sokkal több fiatal. Fogadni mernék, ha nem délután, hanem este mennek oda a gárdisták, akkor lett volna esélyük a fiataloknak megvédeni a gödör környékét. És az a sok-sok nyugdíjas kint a gárdistákkal? Mit keresnek ott? Nincs jobb dolguk mint elintézni, hogy Július első szombatján lehetőleg ne találkozhassanak a gödör környékén fiatalok. Köszönjük! Ma biztos üres lesz a hely. Remélem legközelebb máshol lesz "spontán" előre megbeszélt tüntetés.

Ajánlom az Ötvenhatosok terét, a régi Felvonulási teret. Ott is lehet spontán tüntetni, meg fejbedobni sörösüveggel a Hír Tv operatőrjét, esetleg megrugdosni az Index újságíróját. Ott is kint lesz a média, és a rendőrség is. És ott van hely futkározni. Esetleg egy produkciós cég megszervezhetné, hogy a Puskás Ferenc stadionban legyen egy ilyen tüntetés, lenn a gyepen. A rendőrök az egyik lenti nagy kapun mennek be, a tüntetők a másikon. Aztán harc. Fent, a lelátón lehessen kapni pattogatott kukoricát meg sört, és persze a nézők és a küzdő tér között hatalmas vizesárok és rács legyen. Cirkuszt a népnek!

Elnézést, nagyon elragadtattam magam. Röviden:

1., A "félelem keltő lufi" vicces, kíváncsi lennék mi van rajta. Ez égés a rendőrök részéről.

2., Az felháborító, hogy a rendőrök fellépése ennyire aránytalan. Arcon fújni békés a gérdistákat, közelről? Gondolom a Greenpeace aktivistákkal is így bánnak... Érdemes megnézni a különbséget!

3., A gárdisták keresik a bajt. Miért nem hirdettek egy színház előadótermében a Jobbik szervezésével egy tiltakozó színházi előadást, melynek a végén mindenki aláírhatja a petíciót, mely szerint a bíróság döntése - a gárda feloszlatása -szerintük nem helyénvaló. Annyi módja van a tiltakozásnak, és a szélsőjobb nem éppen a legértelmiségibb illetve kultúráltabb módját keresi.

4., Már megint Árpád-sáv. Komolyan, van aki elhiszi, hogy ha nem idegesítene egyetlen kissebbséget sem az Árpád sáv, akkor ennyien lengetnék? Ha a cigányok lila-zöld zászlótól kapnának herótot, akkor azt lengetné itt minden gárdista és jobbikos.

5., Jobboldaliként büszkén vállalom magyarságom, és nemzeti érzelmű vagyok.

6., Mennyenek a csudába azok, akik keresztbe húzták a szombat estémet, hogy békésen ihassak egy sört a barátaimmal a gödör mellett.

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://koronascimer.blog.hu/api/trackback/id/tr411226889

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ubi904 2009.07.05. 19:15:51

A harmadik legnagyobb párt bilincsben (+fél % a pártnak)Igen, ez a 15%-os JOBBIK, mely láthatóan némileg raffináltabb, mint a liberális Olajfakoalíció (gyengébbek kedvéért: Ibi néni madöf, Ildi néni maszop, ??? khmm, ki a tököm is az SZDSZ elnöke??)…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása