Koronás címer

Közéleti blog. Emlékeztek a címervitára? Nem? Nem baj, a véleményem már ismeritek...

Demokratának lenni

"Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."

Friss topikok

Linkblog

2010.02.18. 14:32 koronás címer

Vancouver 2010, miért SD az adás?

A mindigtv honlapján még mindig olvasható: "A promóciót illetően elindult az új ’Téli Olimpia’ kampány, mely előfizetési díj nélkül kínálja a Téli Olimpia HD felbontású közvetítéseit." Ezzel a kampánnyal többször találkozhattunk, TV-ben, rádióban, és a közterületeken is: itt meg is tekinthetjük, ha nem emlékeznénk rá, sajnos csak google archívumban. A TV spotot magam is többször láttam a közszolgálati csatornák reklámblokjaiban, és örültem, hiszen a Kínai rendzésű olimpia alatt még nem rendelkeztem HD TV-vel, pedig akkor indult a HD adása az MTV-nek. A két évvel ezelőtti olimpiát HD-ben közvetítették. Az ígéretekkel szemben viszont SD az adás, habár szélesvásznú. Ez utóbbi dícsérendő, de miért nem HD?

A technikai feltételek adottak, hiszen ahogy az itextreme.hu hírt adott arról, a Panasonic szállítja a HD közvetítéshez elengedhetetlen technikai felszerelést. A DVB-T rendszeren folyamatosan HD-ben foghatók az MTV adásai, ingyenesen. Az adás viszont, ami a közszolgálati csatornától a toronyig eljut az MTV hatásköre; ha HD az adás, akkor az M1 HD illetve M2 HD jel látható, a hagyományos tévéken is.

Miért hirdette az Antenna Digital, hogy HD-ben nézhetjük a Vancouverben most zajló olimpiát? Már zajlott az olimpia SD-ben való közvetítése, mikor még mentek a "HD" reklámok. Vajon az MTV hibázott? Az tudjuk, hogy költséghatékonyságra hivatkozva nem küldtek ki tudósítót, tehát itthon a studióból közvetítenek. Hozzá kell tenni, hogy az élő közvetítés jogát megvette az MTV! Azt nem tudjuk, ez mekkora anyagi veszteséget jelent, és azt sem tudjuk, miért SD az olimpia közvetítése.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://koronascimer.blog.hu/api/trackback/id/tr621769039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása