Koronás címer

Közéleti blog. Emlékeztek a címervitára? Nem? Nem baj, a véleményem már ismeritek...

Demokratának lenni

"Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."

Friss topikok

Linkblog

2013.09.22. 00:11 koronás címer

Párválasztás a Magyar Ifjúság 2012 tanulmány tükrében

Huszonhat éves római katolikus értelmiségi vagyok, Budapesten lakom. Minden héten járok misére, komolyan gondolom a hitem. Teljes munkaidőben dolgozom, de szüleimmel élek, mivel így rengeteg pénzt tudok félretenni.

Alig pár napja jött ki a Magyar Ifjúság 2012 kutatás, mely egy átfogó tanulmány a magyar 15-29 évesekről. Érdeklődve töltöttem le és nyitottam meg, majd az elején található tartalomjegyzéknél beugrott valami.

Van egy epizód az Így jártam anyátokkal című sorozatban, melyben Ted és Barney egy társkereső irodában köt ki. Itt dr. Love kiszámolja, hány potenciális hölgy jöhet szóba Ted számára New Yorkban. Miért ne számolhatnám ki én is, hogy hány potenciális feleségemet ismerhetem meg? Megvan az összes adat amire szükségem van! Így hát nekiveselkedtem.

 

1987 elején születtem. Nálam idősebb hölgy nem jöhet szóba, fiatalabb igen. Talán 5 éves korkülönbség még rendben van, mire 28 leszek ő 23. Tehát akik szóba jöhetnek a 87, 88, 89, 90, 91, 92-es években születettek. A tanulmány szerint összesen 370.685 hölgy felel meg e paraméternek.

Tegyük fel, hogy nem ismerek lehetetlent, bárkit meg tudok hódítani és elvetem azt a tényt, hogy a 21 éves hölgyek majd 60%, a 26 évesek majd 80%-a él párkapcsolatban. A tíz parancsolatot viszont vegyük figyelembe:Felebarátod házastársát ne kívánd!”. A házas hölgyek aránya a 21 évesek körében 3%, 22 évesek körében 5%, 23 évesek körében 10%, 24 évesek körében 15%, 25 évesek körében 18%, 26 évesek körében 20%. Tehát ma Magyarországon 326.590 számba vehető hajadon van. Keresztelés alapján nagyjából ennek a 60%-a katolikus, tehát 195.954,23 hölgy. Templomba járóként csak hasonló emberrel tudnám elképzelni az életem. A tanulmány szerint 2012-ben a fiatalok 4%-a gyakorolta minden héten a vallását. Ezek alapján 7838,17 hölgy jöhet szóba. Budapesten a fiatalok 15%-a él, tehát már csak 1175,73 hölgyet ismerhetek meg, és ebben benne vannak azok is, akik két egyjegyű számot nem tudnak fejben összeszorozni, akiknek csurog a nyáluk, zsíros a hajuk, tetőtől talpig lenvászonban járnak, tarisznyával a vállukon. Ha belegondolok abba, hogy hány hölgyből mondanám azt, hogy intellektuálisan partner, igényes és ápolt, és magasságban sincsen radikális különbség, akkor jóindulatúan azt mondhatom, hogy tizenötből egy. Nagyon jóindulatúan. Ezek alapján 78,38 hölgy jöhet szóba, akiknek nagyjából a 71,42%-a párkapcsolatban él, tehát ha nem akarom más barátnőjét lecsapni, akkor 22,39 szabad normális katolikus templomba járó hölgy jöhet számításba.

 

Ezek a minimális paraméterek. Ezek után jönnek a finomságok, mint a Gary Chapman-féle öt szeretetnyelv, melyben ha arra törekednék, hogy ugyanaz legyen az elsődleges szeretetnyelvünk, akkor a hölgyek négyötödét vethetném el. Az elsődleges nyelv azonossága számomra nem szempont, de az mindenképp szerencsés, ha az első két szeretetnyelvben van átfedés, erre az esély 70%, tehát 54,87 ilyen hölgy van, akik közül 15,68 nem él párkapcsolatban. Ezek közül csak 14,68-nál van esélyem, mert az egyik pont augusztus elején adta ki utamat. Továbbá örülnék, ha szeretne színházba járni, tudná értékelni a komoly zenét, választékosan beszélne, ne csak templomba járó legyen, hanem hívő is. A minden tizenötből egy talán magába foglalja ezeket, de akkor nagyon jóindulatú voltam az aránnyal. Az, hogy teljesen hasonló gondolkodásúak legyünk, fel sem merül, hisz nem árt ha kiegyensúlyozzuk egymás hülyeségét.

 

 

Már nem emlékszem pontosan Ted Mosby-nak mit mondott dr. Love, de talán egy számjegyű volt a végeredmény, amihez képest az általam számoltak optimizmusra adnak okot. Bízni kell az Isteni gondviselésben, és tevékenyen élni, „Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak.”. Bizonyára nem pontos a számításom, és több helyen véthettem hibákat, de célom nem egy pontos végeredmény volt. Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire nehéz feladat a párválasztás, és hogy milyen kevesen vagyunk mi, templomba járó fiatal katolikusok.

 

 (update: Vasárnap délután a számításokat átnézve találtam egy hibát; a párkapcsolatban élők aránya esetében 71,42% helyett 65,62%-kal kell számolni. (A valóságban megközelítőleg 71,42%, de a számításban feljebb már levontam a házasokat, így ezzel korrigálni kellett ezt a számot.) Ezek alapján nem 22,39 szabad normális katolikus templomba járó hölgy jöhet számításba, hanem 26,95.  Az első két szeretetnyelv átfedését figyelembe véve a hölgyek számát jól számoltam ki, az 54,87 hölgy stimmel, viszont e hölgyek közül 18,86 szabad.)

 

70 komment

Címkék: katolikus párválasztás Magyar Ifjúság Magyar Ifjúság 2012


A bejegyzés trackback címe:

https://koronascimer.blog.hu/api/trackback/id/tr605527947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2013.09.23. 11:21:04

Nem túl jók az esélyeid, de hogy azt a keveset is jól foghasd meg segítek egy becsajozós dumával:

Ha a kiszemelt leányzó olyant mondana neked egy ismerkedő beszélgetésen, hogy "Alig pár napja jött ki a Magyar Ifjúság 2012 kutatás, mely egy átfogó tanulmány a magyar 15-29 évesekről.", akkor te javítsd ki, mondd azt neki, hogy ez nem pont így van, hanem úgy, hogy a kutatás már 2012 végén "kijött", azaz a nyers eredményekről már akkor beszámoltak, ami most jött ki az egy tanulmánykötet, amelyik a szóban forgó kutatás eredményeit próbálja meg tudományos igényességgel interpretálni.

Mondd el ezt neki, és olyan intelligensnek fog találni, hogy egyből az öledbe omlik. ;)

rkazinczy 2013.09.23. 11:21:43

Miért ne lehetne idősebb barátnőd?

Okkoskka 2013.09.23. 11:22:16

Már a számításban is több hiba előfordulhat, mert miután leszámolod, hogy katolikus utána leszámolod, hogy azok 4%a jár templomba, amely adat az egész fiatalságra vonatkozik, az önmagát katolikusoknak mondók bizonyára magasabb (vagy nem). A másik amikor random elutasítod a populáció 92%át, mert biztos ronda, hülye és/vagy ápolatlan. A hölgyek nevében ezt köszönöm. (A legjobb, hogy ezek a te következtetésed szerint egyébként templomba járó keresztények...)

A Gary Chapman-féle szeretetnyelvnél meg jót mosolyogtam.

Összességében volt egy teóriád, és addig próbáltad mindenféle módszerrel faragni a dolgokat, míg bebizonyosodott, hogy igaz. WUHÚ!

(Blogíró leendő könyve: Matematikai módszerrel megtámogatott párkapcsolati panaszaim)

judy7 2013.09.23. 11:22:49

Ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy "jézusmária"!
Ne p**csölj ennyit. Mise után menj oda a plebánoshoz, kérdezd meg kit javasol. Jó lesz az neked!!

SemBoga 2013.09.23. 11:22:55

miért vannak kizárva az egykorú vagy idősebb hölgyek? 1-2 év "plusz" szerintem simán belefér, ha az úriember elég érett viselkedésű

encir 2013.09.23. 11:23:00

Ne keress tovább: az unokahúgom épp megfelelő lenne néked :-)

Szelid sunmalac 2013.09.23. 11:24:55

Te figyelj, ne csodalkozz, ha ekkora faszsagra nem ir senki semmit! Csupa joindulatbol mondom, inkabb ne vezess blogot!
Aki a parkereseshez es az eletfilozofiajahoz egy masodosztalyu, amerikai, nepbutito, alarohogos szart hoz fel ervkent, meg alapkent, az nem szamitson sok jora a nok koreben.
Tudod miert rohognek az ilyen sorozatok alatt? Mert az amerikai ahhoz is tul hulye, hogy tudja mi a poen!
Nos, az egyik dolog: Mindenkinek vannak preferenciai, amik ertelemszeruen kizaro tenyezok. Van aki nagymellut keres, zoldszemut, vicceset. Van aki hipsztert, van aki deszkasat, van aki uzletasszonyt. Mind-mind kizaro es szukito okok, tehat felesleges arrol blogot irni, hogy milyen nehez templojaro szuzecsket talalni.
A masik: forditsuk csak meg a dolgot. Kinek kellhetsz te? huszoneves, szuleivel el, de az onallo eletre valo keptelenseget a sporolassal magyarazza (smucig es anyuci fiacskaja). Templomba jaro (sokak szerint bizony toketlen). Hulye sorozatok szereploihez akar hasonlitani. Es ezek meg csak az evidenciak.
Bontsd csak le a szamitasaid szerint megmaradt noket, aztan vond ki szepen a masodik pont szerint. Mindjart konnyebb lesz behatarolni azt a ket-harom lanyt!

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.09.23. 11:25:02

Veled egyidős római katolikusként itt jelzem, hogy nem mind gondolkodunk így, számmá konvertálva embereket (a Gondviselés nélkül), valamint az értelmiséginek való tituláció is önglorifikációnak tűnik. Én nem vagyok az, ha jól remélem, de párválasztásnál üdvös, mégsem feltétel az egy hiten élés, csak az, hogy ne legyen kibékíthetetlen ellentét. Ezt azért írom, mert olvassák itt mások is, és nem szeretném, ha hamis képet kapnának.

2013.09.23. 11:25:11

Hú, de sok mindent lehetne erre írni, de inkább nem bántok meg senkit.

Kis ember 2013.09.23. 11:25:22

Add lejjebb az igényeidet, különben csak a paplant izélheted.

vuvuvu2 2013.09.23. 11:25:33

Tetszik ahogy megközelítetted a kérdést :-) Annak idején a lakásvásárlással voltam így, hozzád hasonlóan, különböző szempontok alapján kiszámoltam, hogy kb. 40-50 lakás ami egyáltalán szóba jöhet számomra Budapesten, abból is igazán egy ami a legideálisabb lenne, habár biztosan tudtam, hogy az az egy nem eladó.

Fontos, hogy tudd, milyen szempontok vezetnek, azaz legyen konkrét elképzelésed arról mit, azaz kit keresel. Ha gyakorló hívő vagy (fent annak vallod magad), akkor nem lephet meg, ha azt mondom: Isten meg fogja neked adni azt a párt, akire szükséged van. Persze ez akkor fog megtörténni, ha már te magad is készen állsz. De mindenképpen tudd, hogy kit keresel.

Zárszó: 2 nappal azután hogy kiszámoltam, hogy melyik az ideális lakás számomra (ami tuti biztosan nem volt eladó), kiderült, hogy a lakást a benne lakó néni eladja. Megvettem, és habár több év bent lakás után látom a hibáit (is), biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem, erre volt szükségem. És Isten keze volt a dologban. Hogy hogy intézte el, nem tudom, de hát az útjai kifürkészhetetlenek :-) De ahhoz hogy segíthessen, tudnia kellett mit akarok :-) Te is tudd, és akkor abból a kevés lányból, aki a több mint 300 ezerből maradt, bele fogsz botlani abba akibe bele kell botlanod! Sok sikert :-)

Archenemy 2013.09.23. 11:25:40

És arra még nem is gondoltál, hogy te csak a szőkéket szereted. Ez ugye eleve tovább tizedeli a jelöltek számát.

Meg hát gondolom az is kell, hogy politikailag ugyanúgy gondolkodjatok, ez szintén felezi.

Még pár ilyen paraméter, és el is jutsz ahhoz, hogy nincs neked megfelelő hölgy. Most akkor vajh' hogy csinálja az a sok többi ember?

Viszont jó hír, hogy a vallásos emberek ált. több gyereket csinálnak, mint a vallástalanok, szóval szerencsére a vallásosok többsége nem ilyen finnyás, saját igényeit ennyire kihangsúlyozó hülyegyerek. Értsd jól.

Már ha nem paródia ez a bejegyzés, mert annak jó, bevettem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.23. 11:26:03

volt időd nem is kevés, hogy ilyeneket számolgattál ki?!
miért nem keresel nőt ezen idő alatt??

dr Smittpálelnökúr 2013.09.23. 11:26:08

Én pedig arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a párválasztás szerencsére nem így történik.

bbocs2 2013.09.23. 11:26:11

"Nálam idősebb hölgy nem jöhet szóba"

uramisten, ez fájt.

Attan 2013.09.23. 11:26:19

Haverom, te nem azért nem találsz magadnak nőt, mert templomba járó hívő vagy, hanem mert még a szüleiddel laksz.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.09.23. 11:26:33

Adj fel hirdetést!

"Ötvözhetnéd magadban a
Nőiséget, meg a bájt,
S az sem baj, ha a agyadban van
Néhány fölös Megabyte!"

:)

zahor103 2013.09.23. 11:26:46

Kedves felebarátom ;)
A statisztikák azoknak valók, akik a valósággal nem tudnak mit kezdeni, úgyhogy javaslom, felejtsd el őket. Egyrészt nincs két azonos ember, másrészt mindenki folyamatosan változik. Mit szólsz például valakihez, akivel szuper lelki társak vagytok, dögös, szexi, csak nem jár templomba. Mi van, ha az irántad érzett szerelme miatt elkezd egyszer? Akkor máris módosulnak a statisztikák...

Egy szó mint száz: ne a statisztikákat nézd, hanem a csajokat, bakker! ;)

Helike13 2013.09.23. 11:26:51

Azt elfelejtetted, hogy a nők a férfiak 80%-át átlag alatti kinézetűnek tartják.

kaktusztea 2013.09.23. 11:27:00

Ne haragudj, de elmondásod alapján egy katolikus robot lenne a legmegfelelőbb számodra. Ha nem tud az ember bizonyos szinten kompromisszumot kötni (pl. tolerálni, hogy a másik nem vallásos, vagy másban hisz), akkor egyedül marad..

spinat 2013.09.23. 11:29:13

@Kis ember: azt a katolikusoknak nem szabad!

RedWing 2013.09.23. 11:29:13

Megspórolhattad volna az egész számítást, ha nemes egyszerűséggel a templomban ismerkednél..

Teker 2013.09.23. 11:32:13

lol, barátom, amíg ilyen szempontjaid vannak, mint magasság meg életkor, talán még nem is vagy érett egy felnőtt kapcsolatra. egy pszichológus barátnőm azt mondta, hogy "ha megtanulod elengedni az ideáljaidat, meglepően boldog valóságot találhatsz". neked sem kívánok mást. ha párt keresel, ne saját magadra, befelé figyelj, hanem a csajokra, kifelé!

spinat 2013.09.23. 11:32:18

a leszbikusokat beleszámoltad? mekkora pech lenne, ha a végén az az egy pont nem a fiúkra bukik!

Tahó Sandokan 2013.09.23. 11:36:35

Legyen katolikus, templomba járó, intelligens, fiatal, szép, azt szeresse amit te, és persze odaadó, és ne érdekelje, hogy szüleidnél laksz.

Forever alone.

Te mit nyújtasz a nőknek? Kötsz például bármiben kompromisszumot? A jelek szerint nem akarsz. Talán le kellene szállni a 197 méter magas lóról.

2013.09.23. 12:04:15

@Tahó Sandokan: lol:))). Egyébként ismerem ezt a típust, több ilyen is van az ismeretségi körömben, otthon laknak, van amelyik még pénzes is, de jó otthon, mert anyu mos, meg főz, és már úgy megszokta a gyerekszobát. Nem túl szép, átlagos intelligenciával, párkapcsolati tapasztalattal nem rendelkezik, a nőkről anyutól, hasonszőrű töketlen haveroktól vagy netről tájékozódik (plusz pornó, ami poszterünk esetében a Könyv), totálisan torz képe van az ellenkező nemről, és valószínűleg mindezek miatt soha nem lesz kapcsolata, vagy a legjobb esetben sokévnyi kétségbeesés után beleugrik egy kapcsolatba egy olyan nővel, aki még nála is elkeseredettebb, és minden mindegy alapon bevállalja az otthon lakó harmincközepi lúzert. A poszternek azt ajánlanám, hogy számmisztika (meg misztika) helyett éljen, ismerkedjen, menjen társaságba, de olyanba, ahol normális emberek vannak, és az életük sarokpontja nem a templom meg a testmagasság és kor elemzése.

Medgar 2013.09.23. 12:04:22

Rövid leszek: Ki fogsz halni.

Robinzon Kurzor 2013.09.23. 12:08:40

Ez nem katolikus probléma, hanem -- ha már --, akkor generációs.

Az igények és a lehetőségek totális összeegyeztethetetlensége, meg az ezen való siránkozás.

Ehhez képest részletkérdés, hogy a heti mise vagy a heti rockkocsma az elvárás.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.09.23. 12:08:52

"Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, ... hogy milyen kevesen vagyunk mi, templomba járó fiatal katolikusok."

Remélhetőleg ezt a politikusok is tudják...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.23. 12:11:16

@SemBoga: Lehet, hogfy az érett viselkedéssel probléma lenne. Ez a számolgatás nekem olyan, mint amikor a nőket pontozzák 1-től 10-ig :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.23. 12:12:51

@Robinzon Kurzor: A probléma ott kezdődik, amikor valaki a saját tükörképét akarja megtalálni. Valójában lehet, hogy szerelmes önmagába...

Link elek 2013.09.23. 12:17:41

Legyel pap, es akkor nem lesz ilyen problemad

Appenzeller 2013.09.23. 12:18:53

Mintha a korábbi kommentelőknek alig lenne humorérzéke, s nem érzékelnék a blog ironikus voltát. (15,68 hölgy!)
Olvasatomban ez egy szerelmes levél az augusztusi '-1"-hez sok humorral, öniróniával.
A párválasztás-társkeresés - ami ugye nem azonos a lepedő választással -, miért lenne egyszerű?

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.09.23. 12:19:33

Nem tudom, hogy ez a blog komoly-e vagy poén, de tegyük fel hogy komoly. Ezesetben:
„szüleimmel élek”, „Nálam idősebb hölgy nem jöhet szóba” „elvetem azt a tényt, hogy a 21 éves hölgyek majd 60%, a 26 évesek majd 80%-a él párkapcsolatban”
„Talán 5 éves korkülönbség még rendben van”
Kiállítottad magadról a bizonyítványt.

„Ezek közül csak 14,68-nál van esélyem, mert az egyik pont augusztus elején adta ki utamat” Hát ez jó!

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2013.09.23. 12:25:30

Vallását gyakorló hetente templomba járó református, diplomás (fiú) vagyok. (Nem, nem misére járok, mert a pápista mise egy "kárhozatos bálványimádás" a káté szerint.)

Két kérdésem lenne a posztolóhoz:

1. "és ebben benne vannak azok is, akik két egyjegyű számot nem tudnak fejben összeszorozni, akiknek csurog a nyáluk, zsíros a hajuk, tetőtől talpig lenvászonban járnak, tarisznyával a vállukon. Ha belegondolok abba, hogy hány hölgyből mondanám azt, hogy intellektuálisan partner, igényes és ápolt, és magasságban sincsen radikális különbség, akkor jóindulatúan azt mondhatom, hogy tizenötből egy"

Ennyire jó véleménnyel vagy az átlag katolikus lányokról?

2. Te cserébe mit tudsz nyújtani?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.23. 12:27:39

"az egyik pont augusztus elején adta ki utamat"

Ahogy apám mondta volt: "egy fiatalembert nem érhet nagyobb öröm mint amikor férjhez megy a barátnője -- valaki máshoz".

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.09.23. 12:56:35

ilyen fasságok helyett inkább csajozzál, az ilyen nagyon megtervezett számokra alapozott dolgok a szerelemben kurvára nem működnek

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 13:09:55

Isten megmutatja az utat, nem kell számolgatni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 13:12:42

@Link elek:

S ha görög katolikus? Nem írta, hogy milyen katolikus. Mert ha görög, akkor szinte kötelező, hogy házasodjon meg.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.09.23. 13:13:26

Nem matematikai statisztikával kell párt választani, hanem szerelemből! :)

SZERELEM

"Vakond vértől veres ekén
Megcsillan a Nap sugára,
Kisangyalom, szeretlek én!
Elég ennyi líra mára?"

"Dehogy elég, dehogy elég,
Rőtbajuszú édes szentem!
Szenvedélytől szívem elég,
Lángnyelveit rád tüsszentem!"

"Hinnye, lelkem kunkorodó
Forgácsa, mit Ámor gyalul,
Lángolj, mint a mézbor-sodó,
S szólj helyettem kisangyalul!"

"Ó, én céklafejű párom,
Borostádnak sörillata
Vonz, mint egykor sokszázhárom
Bambát Hari nevű Mata!"

Így évődött egymással a
Parasztlyányka, meg a paraszt,
S esztendőre, sala-lala,
Nászvendéget sár is maraszt!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2010/02/szerelem.html

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2013.09.23. 13:26:11

A nulladik hibát ott követed el, hogy nálad idősebb hölgy nem jöhet szóba.

Tahó Sandokan felvetésén is érdemes lenne elgondolkodni.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2013.09.23. 13:29:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: dehogyis kötelező. Ez úgy van, hogy HA házasodni akar, akkor ezt felszentelés előtt kell megtennie, de ha püspök akar lenni, akkor ne nősüljön, mert a püspökök nálunk is nőtlenek.

csak egy néző 2013.09.23. 13:31:26

Már bocsánat a hívőktől, de nekem egy vicc ugrott be.
Az új kispap tart gyónást és amikor a delikvens bevalja, hogy ő biza paráználkodott (szo..tt) a kispap kiszól halakan a fülkéből az idős papnak
-Atyám a szo...ért mennyit szokott adni?
Az idős atya válaszol,
-Ha jól csinálja egy ezrest.
Elnézést.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 13:36:45

@Felicitasz:

De facto kötelező. Nem szívesen szentelnek pappá nőtlent. Alapvetően: vagy tegyen szerzetesi fogadalmat vagy legyen nős. Ha egyik sem, az alapból gyanús.

Appenzeller 2013.09.23. 13:47:38

A nő lecserélését a katolikus egyház nem tolerálja, azaz nincs válás. Így bevállalni egy idősebb nőt feleségnek, tehát nem barátnőnek? Hogy húsz év múlva, ha összefut egy iskolatársával, azt kérdezzék tőle: "Az anyukád?". Nem, mintha nem lenne rá példa, hogy olykor működik. Nyálcsorgatós típust nem tudok hirtelenjében felidézni, elszállt entellektüelt és művészt igen. (Kodály és Gruber Emma között hány év is volt? 19 ?)

spinat 2013.09.23. 14:12:03

@Appenzeller: tehát akik között most két év van, azok között 20 év múlva már 15 lesz? Vagy 20 év alatt a nök jobban leharcolódnak, mint a férfiak?

Tiborfalvi Tibor 2013.09.23. 14:14:15

Hajjaj. Közelítsd meg akkor úgy a témakört, hogy hány katolikus templom van Budapesten és mondjuk x km-t nézve a határtól.

Minden héten másikba mész, szétnézel, voilá.

Ha már ilyen marhanagy elvárásaid vannak, akkor legalább ésszel legyél.

spinat 2013.09.23. 14:19:41

@Tiborfalvi Tibor: az nem jó, mert nem ér haza a mamához vacsorára.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.09.23. 14:19:47

komolyan úgy olvastam h "Pártválasztás a ..."

Appenzeller 2013.09.23. 15:18:48

@spinat: Számolj négy-öt gyerekkel.

Appenzeller 2013.09.23. 15:21:40

Az üzenetek alapján itt szinte mindenkinek akár az összes ujjára jut egy-egy belevaló, feleségnek való hölgy. A válási statisztikák tükrében ez vicces.

spinat 2013.09.23. 15:31:51

@Appenzeller: akkor az a két év plusz nem oszt, nem szoroz.

Kis ember 2013.09.23. 15:33:18

@Tiborfalvi Tibor:
Jó a nicked meg az avatarod. :)

spinat 2013.09.23. 15:37:08

@Appenzeller: Ha a poszt szerzöjének megfelelöen néztem volna a nöket, akkor a mostani feleségem sem a korbeli, sem a magassági, sem a lakóhelyi követelményeknek nem felelt volna meg. Kulturálisan is elég távol állóak voltunk. Viszont a vallás nálam is kizáró ok lett volna. Már ha lett volna neki olyan. Ez volt 11 éve.

pszichonauta 2013.09.23. 15:50:49

Miből gondolod, hogy értelmiségi vagy?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.09.23. 16:15:26

@Felicitasz: A Biblia szerint (1.Timóteus, Titusz levelek) csak az lehet püspök, akinek felesége és gyerekei vannak, hogy a családja helyes lelki vezetésével kvalifikálja magát a gyülekezet vezetésére.
Hogy a cölibátusnak mi köze a Bibliához, azt nem tudom. :)

eMJe 2013.09.23. 16:15:38

segítek

a fiúkat szereted :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.09.23. 20:52:19

@orangeman:

Az átlag katolikus lányokkal már csak az a gond, hogy nem járnak hetente misére.

MandarinX 2013.09.23. 22:11:11

Aki kilóra, tarisznyára, meg tizedestörtre méri a nőket, az szerintem ne csajozzon...

Cekkeres Mammer 2013.09.23. 23:04:26

Elolvastam az írást és azonnal beléd szerettem :D Ez a pasi maga a tökély

Klaravagyok 2013.09.24. 08:55:36

Nem tudom, hogy ez a bejegyzés valami poén e, vagy a katolikus fiatalokat célzó lejárató kis szösszenet, nem követem a blogot, de szögezzük le, hogy valószínűleg barátunk meg fogja találni mint zsák a foltját, hiszen lesz majd egy görcsös katolikus megfelelni vágyó csaj, akinek beleillik majd a képbe a fiatalember célorientált érzelmi sivársága. Mondjuk aki 22 éves, és 24 éves korára kitűzte, hogy gyereket akar. Reméljük akkor majd azért anyutól elköltözik bloggerünk, mert ha nem, akkor még nyomorúségosabb házasélet vár befutónkra. 26 éves római katolikus vagyok, és nem a vasárnap hajbókoló , hanem a hívő típus, de valószínűleg ez első blikkre nem jönne le, hiszen nem kifelé élem meg a hitem, és nem pecsételtetek minden vasárnap a hittanos füzetbe a papbácsival. Magyarán nem érdekel , hogy az olyan katolikusok mint te, mit gondolnak rólam. Ja és mivel márciusi vagyok, te meg lehet júliusi össze se jöhetnénk... (életkori cenzus) . MUHAHAHA

semota · http://livewithit.blog.hu 2013.09.24. 13:28:07

veled az a legnagyobb baj, hogy annak ellenére, hogy állítólag katolikus vagy, nem tekinted a nőket embernek. nem az egyes egyént nézed, az egyedi és megismételhetetlen személyiségét, hanem egységes masszaként kezeled a nőket, amit bizonyos tulajdonságok alapján kisebb csoportokra bontasz fel. nem is eltárgyiasítod a nőket, hanem még valami annál is rosszabbat csinálsz.

CinnamonGirl 2013.09.24. 13:37:30

Kedves Blogger!

Én nem mennék bele abba, hogy hány ezer sebből vérzik az elméleted, inkább mesélek magamról valamit.

26 éves lány vagyok, a párom 25 éves (férfi. Csak a pontosság kedvéért:) ).
Én ateista vagyok, ő hithű katolikus (mise vasárnap, biblia az ágy mellett, minden, ami kell)
Én magyar ajkú vagyok, ő angolul beszél.
Az én bőröm fehér, az övé fekete.
Én underground zenéket hallgatok, ő a mainstream slágerek kedvelője.
Én diplomás vagyok, ő szakmunkás.
Én átlagos kinézetű vagyok, ő utána viszont majdnem minden nő megfordul.
Én a tojást úgy szeretem, ha lágy a közepe, ő úgy, ha kemény.
Én a londoni őszben sálat, sapkát húzok,mikor ő még pólóban szaladgál.

És sorolhatnám még az ellentéteket.

A teóriád szerint az égegyadta világon semmi keresnivalónk nem lenne egymás mellett, de ennek ellenére együtt élünk, szerelmesek és boldogok vagyunk, és én már nem tudnám elképzelni az életet nélküle.

Talán félre kellene tolnod egy picit a szemellenződ, és nyitottabbnak kellene lenned a világra. Azt gondolom, hogy abból, hogy ablakot nyitsz a külvilágra a saját valóságodból, csak előnyöd származhat, és semmiképp sem hátrányod. Talán még az ideális hölgyet is meglátod az üvegen keresztül :)

Sok sikert!

OftF 2013.09.24. 15:18:51

Ha otthon is a hitről akarsz a pároddal társalogni, akkor sok sikert :)

OftF 2013.09.24. 15:23:59

@Attan: Ez!
Bizonyám!
Ezen érdemes lenne egy kicsit elgondolkozni :)
süti beállítások módosítása